Deze zeer zeldzame porto grand cru van 1958 heeft een diep donkere, oranje kleur. In de neus aroma's van noten, dadels, abrikozen, karamel en wat balsamico. Ruikt een beetje zoals cognac In de mond heeft het een goed body, tonen van melasse en pruimen gevolgd door een lange, pittige afdronk.
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar. Heerlijk met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar u kunt ze ook opnemen in de maaltijd, bijvoorbeeld een steak au Poivre combineren met een dan wel een jonge Vintage portwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Mild en vochtig jaar met een koude en regenachtige zomer. De herfst begon met hoge temperaturen, waardoor een perfecte druivenoogst mogelijk was.
Gevinifieerd in "Lagares", open granieten tanks waarin de druiven met hun voeten worden getreden. De gisting werd gestopt door de toevoeging van brandewijn om een zekere natuurlijke zoetheid te behouden.
Gerijpt in houten vaten, in de kelders van Wiese en Krohn in Vila Nova Gaia aan de Atlantische kust, onder de controle van het Porto en het Duoro Wine Institute.
Alcoholgehalte
21%
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Awards & Critics