Een klassiek jaar voor Vintage Ports. De winter was gemiddeld, met koude periodes en regen. De lente was veel koeler en natter dan normaal, maar het weer tijdens de bloei was goed. De zomer was overwegend droog, met lange warme dagen. september was perfect om te oogsten, met warme dagen en koele nachten.
Deze porto grand cru van 1963 heeft een diep donkere, oranje kleur. In de neus aroma's van noten, dadels, abrikozen, karamel en wat balsamico. Ruikt een beetje zoals cognac In de mond heeft het een goed body, tonen van melasse en pruimen gevolgd door een lange, pittige afdronk.
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar. Heerlijk met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar u kunt ze ook opnemen in de maaltijd, bijvoorbeeld een steak au Poivre combineren met een dan wel een jonge Vintage portwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Alcoholgehalte
20,5%
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Klaar om nu te drinken.
Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Awards & Critics
91/100 - Falstaff Magazin
Tasted: 12-Dec-2014