Een verrukkelijke dessertwijn prachtig goud van kleur, met een intens rijk en complex aroma van abrikoos, perzik, rozijnen en vijgen. Zeer complex en een perfecte balans tussen zuurgraad, zoetheid en variatie aan smaken
Food pairing
Heerlijk bij
foie gras, chocolade dessert en als digestief eventueel vergezeld van een lekkere tas koffie
Druiven
: Moscatel Roxo
Druiven afkomsig uit een enkele oogst, van wijngaarden met toplocaties op de hellingen van het Arrábida-gebergte. Het eerste fermentatieproces wordt onderbroken door de toevoeging van Aguardente (eau-de-vie). Dit werd gevolgd door 13 jaar rijping in eikenhouten vaten van 200 liter die voorheen werden gebruikt voor moutwhisky.
In Setúbal kennen we de Moscatel de Setúbal of Moscatel Branco (Muscat d’Alexandrië), de Moscatel Roxo (de blauwe variant) en de Moscatel de Douro (kleiner en minder blauw). Voor de gewone Moscatel de Setúbal wordt de Moscatel Branco het meest gebruikt, voor de bijzondere soorten wordt de Moscatel Roxo veel aangewend.
Alcoholgehalte
19,5%
Bewaren en serveren
Als digestief geserveerd bij 14-16ºC
Drinken van 2019 tot en met 2029
Critics & Awards
4,4/5 - Vivino (17 ratings)