Nauwelijks bekend bij het grote publiek zijn de mousserende wijnen van Portugal. De beste exemplaren worden op de traditionele wijze gemaakt en komen uit de Dao regio, een regio die eerder bekend staat om zijn rode wijnen.
Deze mousserende wijn is een ideale aperitief en betaalbaar alternatief voor zijn metgezel de Champagne.
Deze mousserende wijn uit de Dao is licht zalmkleurig van kleur met een aroma van gedroogd fruit en citrus en is licht mineraal. Heeft een goede citrusachtige zuurgraad, fijne bubbels, elegant, fris en romig in de mond.
Food-Pairing
Heerlijk bij vette vis, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven: Touriga Nacional & Tinta Pinheira
De druiven werden volledig ontsteeld en onmiddellijk in een pneumatische pers geperst. Het sap werd gekoeld en gedecanteerd bij lage temperatuur gedurende 24 uur. De fermentatie vond plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 3 weken. De wijn bleef alleen in roestvrij staal om alle aroma's te behouden. De tweede gisting volgde op de traditionele fermentatiemethode op fles, die gedurende 18 maanden in een koele kelder werd gehouden
Bewaren en serveren
Serveren : 8 °C
Alcoholgehalte
12,5 %vol
pH: 3,38
Zuurgraad : 6,5 g/l
Critics & Awards
16,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Jan-2015