Lisboa, Luis Gil
"Wijnen zijn al jaren een passie. In het huis van mijn ouders was een wijnkelder, met honderden klassieke Dão- en Bairrada-wijnen, waardoor ik wakker werd met wijn. Sinds die tijd heb ik altijd gezocht naar wijnen die mij "trokken". De interesse bracht me naar speciale beurzen, om producenten te bezoeken. Ik begon steeds meer te proeven en te leren kennen. Tijdens het proces heb ik veel mensen in de omgeving ontmoet en veel vrienden gemaakt. Altijd bezig met proeven en leren, besloot ik op een dag "dit jaar ga ik wijn maken", niet in de laatste plaats omdat het wijnprofiel dat ik leuk vind steeds verder weg ligt van het profiel dat de markt in het algemeen te bieden heeft."
Toen hij zich bij het Encosta da Quinta-team onder leiding van Rodrigo Filipe (Humus) voegde, werd zijn toekomst geschreven en werd hij deel van een team van wijnbouwende strandjongens van de westkust. Maar denk niet dat het een stedelijk tijdverdrijf is dat van donderdag tot in het weekend loopt, want Luís' weken zijn erg lang en de uren slaap zijn marginaal. Sinds 2017 begon hij aan zijn eigen project. "Ik zocht naar oude wijnstokken in Óbidos (waar ik woon) en huurde een wijngaard van 60 jaar oud. Daar werd Marinho geboren, een wijn met de kenmerken en het profiel waar ik van hou. Sinds deze eerste wijngaard heb ik nu verschillende andere wijngaarden, variërend in leeftijd van 40 tot 110 jaar. Ik beoefen biologische landbouw. Ik ben van plan om eenvoudige, frisse, zoute en karaktervolle wijnen te maken, met minimale tussenkomst in de kelder en zonder SO2 te gebruiken."
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend