Verfijnd boeket, een vleugje hout dat zich vermengt met exotische specerijen en lagen Butterscotch en passievrucht, wat doet denken aan snoepjes, ook nog fruitcake met een vleugje nootmuskaat. Romig, harmonieus en een fijne soberheid in de mond. Weelderig en mondvullend met meer dan voldoende zuurgraad wat zorgt voor een perfect balans.
Mário Barbeito geboren in 1905 in Funchal en stierf in dezelfde stad in 1985. Naast zijn liefde voor wijn waren lezen en boeken zijn andere grote passies. De geschiedenis van Madeira, de geschiedenis van Christoffel Columbus en de ontdekking van Amerika waren de belangrijkste thema's van zijn persoonlijke bibliotheek met meer dan vijfentwintigduizend boeken die helaas verloren zijn gegaan tijdens de overstromingen van februari 2010. Om hulde te brengen aan mijn grootvader, besloot ik om deze Bastardo van meer dan 50 jaar oud te maken waarin ik de wijnen mengde die ik de afgelopen jaren heb geproduceerd, van de São Jorge-wijngaarden met enkele van de oudste die hij had achter gelaten. In juni 2017 zijn 550 flessen gevuld, allemaal individueel genummerd.
Food-pairing
Het is een uitstekende aanvulling op fruitgebak en als digestief
Druiven: Bastardo
Alcoholgehalte
19,32%
ph: 3,28
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards