Deze zoete madeira is een topper ! Heerlijk aroma's van gedroogd fruit en notige, zinderende aroma’s en een ware explosie van smaken en een lange aromatische nasmaak.
Food-pairing
Deze madeira wordt voornamelijk bij desserts en kazen geschonken, maar is ook verrukkelijk bij foie gras
Druiven: Verdelho & Malvasia
Heeft 25 jaar verouderd op Franse eiken vaten
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards