Opvallend zijn de lage oxidatiewaarden en citronale toetsen, een half-droog mondgevoel en een droge finale. "Rainwater" is een verwijzing naar de lichtere "waterige" stijl van de Nr. 4 , en verwijst naar de mythe waar vaten zouden verwaterd zijn op de kade in Funchal voor ze naar Amerika werden verscheept, doordat er regenwater in de vaten zou gedrongen zijn. De ideale manier om echt een fan te worden van deze fantastische wijn waarop jaren en eeuwen geen vat blijken te hebben. De oxidatieve toets is minder aanwezig en fruit overheerst iets meer dan in andere madeirawijnen.
Food-pairing
Zeer geschikt als aperitief, koel geschonken, of met foie gras
Druiven: Verdelho, Tinta Negra & Sercial
Alcoholgehalte
18%vol
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards