Azores Wine Company Verdelho Original is een witte wijn die in de neus uitbundige aroma's van Azoren ananas en passievrucht biedt. In de mond onthult het vers fruit en zuren. Dit is een frisse, minerale en zilte witte wijn, de originele Verdelho-druif.
De naam Verdelho Original komt van het feit dat de variëteiten Godello, Verdelho en Verdejo veel overeenkomsten hebben en voor altijd door consumenten worden verward terwijl het eigenlijk drie totaal verschillende druiven zijn. Dus de wijnmakerij Azores Wine Company wilde de oorsprong en kenmerken van deze wijn, de originele Verdelho, uitleggen.
Azores Wine Company werd gestart in 2014 door partners Felipe Rocha, Paulo Machado en Antonio Maçanita. Het voornaamste doel van dit project is om het unieke karakter van deze wijnen, vaak met een uitgesproken ziltigheid, wereldwijd bekend te maken. Daarnaast wordt er ook heel veel aandacht besteed aan het cultiveren en vooral ook conserveren van autochtone druivenrassen zoals terrantez do pico, arinto dos açores en anderen.
Food-Pairing
Combineer deze wijn met alles wat je uit de zee zou scheppen: schaaldieren, oesters, gegrilde of gebakken vis, sushi.
Druiven: 100% Verdelho
Om de Azoren Wine Company Verdelho Original wijn te maken, worden de druiventrossen geselecteerd en handmatig geoogst in manden van 20 kg. Wanneer ze de wijnmakerij bereiken, worden ze in hun geheel geperst en 24 uur later worden ze overgebracht naar fermentatievaten met een capaciteit van 600 tot 1000 liter.
De wijnstokken worden gekweekt op kleine vulkanische zwarte rotsen (biscoitos) en omgeven door stenen muren die currais worden genoemd. De rotsen warmen op in de zon, waardoor de druiven rijpen, terwijl de muren de wijngaarden beschermen tegen de elementen. De Azoren, een eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan, heeft wat je zou kunnen noemen een 'extreem zeeklimaat'. En natuurlijk is Mount Pico altijd zichtbaar op de achtergrond. Deze slapende vulkaan (laatste uitbarsting 1970) is het hoogste punt van Portugal.
Alcoholgehalte
12,5%
Conserveren en serveren
Serveren bij 10 - 12 ºC
Awards & Critics