Een fijne olijfolie met een aroma van verse olijven, artisjok en appel.
De smaak is elegant met een lange afdronk van gedroogde vruchten. Bijzonder geschikt voor seizoen-verse vis, kabeljauw, schaaldieren, gegrild of gebraden vlees. Lekker in sauzen en mayonaise en uitstekend geschikt om te bakken.
De olijfoogst wordt gedaan door mechanische trillingen en wordt uitgevoerd begin tot half november. Deze olijfolie is mechanisch op lage temperatuur koudgeperst (tot 27°C) waardoor de frisse fruitaroma's behouden worden. Voor de Classico worden alleen de beste olijven van de rassen Cobrançosa, Madural en Negrinha Verdeal gebruikt
De "Classico" CARM-olijfolie komt van CARM's eigen olijfboomgaarden, die niet zijn opgenomen in de Trás-os-Montes en Alto Douro DOP (beschermde oorsprongsbenaming) maar worden gewonnen in het hart van de Douro afgebakende regio voor tafel- en portwijnen
Land van herkomst: Portugal
0,2% < Zuurtegraad < 0,4%
Transvetzuren: 0