2003 was een uitstekend jaar met uitzonderlijke colheita's ! Winter en lente waren nat en koud, maar werden gevolgd door een warme en hete zomer, vooral in augustus, waar de temperatuur soms 40 graden bereikte, ongehoord, zelfs in de Douro-vallei. De oogst startte in goede omstandigheden in september. De hoeveelheid was niet groot, maar de druiven hadden een hoge concentratie suiker en extract, maar met een vrij laag zuurgehalte. Kan vrij jong worden genoten. Krohn Colheita 2003 heeft een aroma van gerijpt fruit, karamel, mokka en rozijnen. De smaak is een ware explosie van pruimen, noten, kruiden en vanille, mooi zoet van smaak, lang en vol
Food-Pairing
Ideaal als digestief en de perfecte drank bij chocolade (desserts), pudding, perentaart, noten, meloen, brie of camembert
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
De traditionele druivenrassen zijn afkomstig van het landgoed Quinta do Retiro en naburige telers in de Rio Torto-vallei. Hier zijn oude wijnstokken geplant in schistige bodems.
Gisting in open graniettanks genaamd 'lagares', waar de druiven te voet worden betreden. De gisting wordt onderbroken door de toevoeging van druivengeest om een zekere mate van natuurlijke zoetheid te behouden. Alle veroudering gebeurt in eiken vaten van 547 liter (de traditionele 'pijp') en grotere vaten. De port rijpt minstens 10 jaar in hout, voordat hij wordt gebotteld, ongefilterd.
Alcoholgehalte
19%
Conserveren en serveren
Serveren bij 18°C
Bewaard na opening nog verschillende maanden, omdat deze tijdens de vatlagering al in contact is geweest met zuurstof, waardoor de aanraking met zuurstof na opening minder invloed heeft
Awards & Critics
16,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Jun-2013