Webshop » Port » Ruby » Quinta da Romaneira Fine Ruby

Quinta da Romaneira Fine Ruby

ROMA03 Quinta da Romaneira Fine Ruby

€ 13,50

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Levendige robijnrode kleur. Intens aroma van rood fruit en bosbloemen. In de mond is hij elegant en evenwichtig, fluwelig met een aangename en aanhoudende afdronk.

Food pairing
Koel serveren als aperitief met zachte kazen (Brie, Port Salut) of harde kazen, (gerookte) ham en gedroogde vruchten. Ook uitermate geschikt voor desserts gemaakt van chocolade, vers fruit, rode en wilde vruchten 
 
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional & Tinta Barroca
Quinta da Romaneira heeft een zeer oude geschiedenis. Er zijn verslagen over een wijngaard hier in de 17e en 18e eeuw, gedurende welke tijd het landgoed achtereenvolgens toebehoorde aan de families van Sousa Guimaraes, wiens initialen op de poort van de Quinta staan ​​met de datum 1854, Lacerda, Dona Clara de Lacerda heeft haar naam aan een van de twee belangrijkste quinta-huizen gegeven, en de familie Monteiro de Barros, die de quinta in de jaren veertig uitbreidde tot zijn huidige omvang. Als een van de belangrijkste quinta's van de Douro, komt Romaneira natuurlijk voor op de kaart van Baron Forrester van de Douro, en wordt het genoemd door de grote Portwijnauteurs van de 19e eeuw, zoals Henry Vizetelly. De burggraaf de Vila Maior schrijft over Romaneira als "een van de beste in de Douro, opmerkelijk door body, zachtheid en aroma". Single Quinta Ports uit Romaneira werden in 1872 door Christies geveild, de allereerste in zijn soort die op deze manier werd verkocht.
Opmerkelijk is dat Vila Maior het karakter en de persoonlijkheid van de wijn van Romaneira prijst dankzij de Touriga Nacional-druif die daar is geplant: Vandaag de dag vertegenwoordigt Touriga Nacional nog steeds het grootste deel van de aanplant in Romaneira (ongeveer 40%) en is het een sleutelelement in onze beste wijnen, zowel voor de Vintage Port als voor onze rode Douro-topwijnen.
 
Een groep particuliere investeerders, gepassioneerd door de Douro, verwierf het pand in 2004. Het beheer werd toevertrouwd aan het erkende team van Christian Seely en Antonio Agrellos, sinds 1993 verantwoordelijk voor de renovering van dat andere grote pand in de Douro, Quinta do Noval. Seely en Agrellos zijn samen verantwoordelijk geweest voor enkele van de beste Vintage Ports die in de Douro worden geproduceerd, en zijn ook pioniers geweest in de productie van onversterkte rode wijnen in de Douro. De jarenlange ervaring van Christian Seely in het beheer van Chateau Pichon Baron en Petit Village in Bordeaux hebben bijgedragen aan het succes van deze rode Douro-wijnen. Met Christian Seely als algemeen directeur en aandeelhouder, en Antonio Agrellos als adviseur oenoloog, heeft Romaneira al sinds 2004 een reeks uitstekende Vintage Ports geproduceerd (2004, 2005, 2007, 2008 en 2011). Maar de echte revolutie op Quinta da Romaneira manifesteerde zich vooral in de productie van onversterkte rode wijnen van uitstekende kwaliteit, evenals witte wijnen en rozen. De stimulans voor de ontluikende Douro-revolutie dateert uit 2004.

Het succes van onze wijnen op het nationale en internationale toneel zou niet mogelijk zijn geweest zonder het zware werk dat is verricht om de wijngaard te verbeteren, met als doel het potentieel van ons terroir maximaal te benutten. De oude wijnstokken zijn zorgvuldig onderhouden en tot hun volle potentieel gebracht. Er is ook een grootschalig programma voor herbeplanting van de wijngaarden op het landgoed uitgevoerd, wat op deze manier bijdraagt ​​aan de vergroting van de expressie van de verschillende microklimaten en terroirs van de Quinta. Gebaseerd op het onderzoekswerk "The History of Quinta da Romaneira" (door Prof. António Barros Cardoso, december 2015), en goedgekeurd door het Port en Douro Wine Institute (de "IVDP") in februari 2016, werkt Romaneira nu haar logo bij met het officiële stichtingsjaar.

Romaneira, zoals we die kennen sinds de eerste helft van de 20e eeuw, is het resultaat van verschillende kleine en zeer oude pre-phylloxera-landgoederen, waarvan de meeste in 1757 werden geclassificeerd met de aanduiding "Vinho de Feitoria" (de hoogste kwaliteit op dat moment tijd - met de capaciteit om te worden geëxporteerd via het Engelse "Feitoria", gevestigd in de stad Porto), tijdens de eerste afbakeningen in opdracht van de markies van Pombal. De overvloed aan rozemarijn ("Rosmarinus Officinalis") op het landgoed was waarschijnlijk de oorsprong van de naam. In werkelijkheid markeert 1757 slechts de eerste officiële vermelding van het landgoed, aangezien de wijngaard zeker een paar decennia eerder was aangeplant. In 2017 vierde Romaneira haar 260ste officiële verjaardag. 
 
Alcoholgehalte
20% vol
   
Bewaren en serveren
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Serveren op een temperatuur van 12-14°C. 
   
3,8/5 - Vivino (827 ratings)
88/100 - Wine Spectator
   
Tags: Douro

Gerelateerde producten



free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop