Douro - Quinta do Infantado

Quinta do Infantado werd opgericht in 1816 en bevindt zich in de Cima Corgo subregio van de Douro, beschouwd als de beste zone voor zowel portwijn als de stille wijnen. Ter informatie, "Infante" is Portugees voor "prins". De Roseira-familie bezit het langoed sinds het einde van de 19e eeuw. 

quinta-do-infantado   Vandaag wordt Infantado gerund door João Roseira (wijnmaker en wijngaardmanager) van de derde generatie en zijn schoonzus Catarina Roseira (CEO), die toezicht houdt op het familiebedrijf van ongeveer honderd hectare.

Tot de jaren 1970, zoals de meeste kleine telers, verkocht Infantado zijn wijnen aan grote verladers. Vervolgens namen ze de radicale beslissing om het helemaal alleen te doen, en zo werden ze het eerste wijnhuis in de regio die besloten om geen fruit of wijn te verkopen noch te kopen, en om uitsluitend wijnen, gemaakt van de in het landgoed geteelde druiven, te bottelen. In die tijd konden hun wijnen zelfs niet buiten Portugal worden verkocht, want volgens de wet mochten alleen verladers met een commerciële kelder in de stad Vila Nova di Gaia exporteren. Gezien de ligging stroomafwaarts en de kleine omvang, had Infantado dit niet. Het is pas toen de wet veranderde in 1986 (toen Portugal lid werd van de EU) dat ze buiten hun eigen land konden verkopen.
 
Het landgoed staat bekend voor het produceren van portwijnen die "meio-seco" of demi-sec van stijl zijn. Dit begint in hun wijngaarden, die allemaal 'Klasse A' zijn (het equivalent van de Grand Cru-status in de DOC-verordening), zelfs voor hun instap Ruby & Tawny-bottelingen. In het wijngoed fermenteren de met de hand geplukte druiven lang en langzaam in Lagares (2-meter hoge stenen tanks) en worden ze nog steeds met de voeten geplet. Minder dan 2% van port wordt nog steeds gemaakt door deze eeuwenoude, arbeidsintensieve methode. De wijnen van Infantado hebben meer natuurlijke alcohol en minder suiker dan andere porto’s, wat betekent dat minder "aguardente" of brandewijn moet worden toegevoegd. Ze laten eenvoudig meer uitgebreide fermentatie toe. De wijnen zijn daarom meer wijn (nog steeds wijnachtig), evenwichtiger en droger dan de meeste andere. Robert Parker heeft zelfs gezegd over de beste vintage port van Infantado: "Een verzadigde, zwart / paarse kleur wordt gevolgd door een enorme, rijpe, zuivere neus van jammy blackberry en cassisfruit die vaag doet denken aan dergelijke grote hermitages uit 1990 zoals Le Pavillon van Chapoutier , La Chapelle van Jaboulet, of Chave's rode label Cuvee Cathelin. Geweldige concentratie, full-bodied, een sappige textuur die bol staat van fruit, glycerine en extract en een schitterende afwerking ".

Niets wordt gedaan door het hoofd bij Infantado en de resultaten van deze doordachte aanpak zijn duidelijk in de fles
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop