Douro - Quinta do Vale Meao

quinta-do-vale-meao-the-boys
   Quinta do Vale Meão is een historische belangrijke Quinta, in het oostelijke deel van de Douro dichtbij de grens met Spanje, en één van de voorlopers in de Douro tafelwijnrevolutie 

Het begon allemaal door de slimme overname van de alom geëerde Dona Antónia Adelaide Ferreira. In 1877 kocht ze 270 hectare grond in de buurt van Vila Nova de Foz Côa in de Douro superior, en vestigde daar een quinta en wijngaarden, geholpen door duizenden gastarbeiders uit Spanje.
De Quinta is in de familie gebleven en is vandaag eigendom van Francisco Javier de Olazabal, achter-achterkleinzoon van Dona Antonia Ferreira. Hij was voorheen eigenaar van de A.A. Ferreira onderneming bekend van de legendarische Barca Velha, die al decennia lang de topwijn uit de Douro is. 
 
In 1998 verlaat Francisco (Vito) het bedrijf Ferreira, en besluit hij, samen met zijn zoon Xito, oenoloog, zijn eigen wijn te maken met druiven uit zijn landgoed. De oude kelder werd gerenoveerd en veranderd in een moderne wijnmakerij, met behoud van de oude granietlagares
 
Het landgoed bestaat uit een omvangrijke 62 hectare wijnstokken, met drie verschillende bodemsoorten: leisteen, graniet en alluviaal grind. Deze verschillende terroirs zijn belangrijk voor de wijn: bijvoorbeeld, de Touriga uit graniet smaakt bijna als Dão, terwijl het uit schist veel rijker en voller is. De verschillende druivenvariëteiten zijn in blokken gepland, bestaande uit 35% Touriga Nacional, 30% Tinta Roriz, 15% Touriga Francesa, 10% Tinta Amarela, 5% Tinta Barroca en 5% Tinto Cão. 
De eerste release was het 1999 en kreeg meteen al de grootste lof.  Quinta do Vale Meão , een toonaangevend landgoed behorende tot de top van de Portugese wijnen, en dat proef je !  
 
Het is de meest beroemde quinta van Portugal en maakt deel uit van de beroemde Douro Boys.

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop