Casa Ferreirinha Antonia Adelaide Ferreira Tinto 2016
€ 105,00
Een topper van een rode wijn. Diepe robijnrode kleur met een aroma van grote intensiteit en complexiteit, met tonen van gedroogd fruit zoals hazelnoot, bloemen, harstonen, ceder en tabakskistje, kruidig, peper en kruidnagel, minerale tonen en hout dat discreet en zeer goed geïntegreerd is. In de mond vertoont het een geweldige structuur, gepolijste en hoogwaardige tannines en een goed geïntegreerde zuurgraad. Aroma's van rood fruit, minerale tonen en kruiden maken de proeverij compleet met een extreem lange en complexe afdronk
De patriarch van de familie Ferreira begon zijn commerciële activiteit in het midden van de 18e eeuw. De fundamenten van het bedrijf waren echter het resultaat van de actie van hun kleinkinderen, José Bernardo en António Bernardo, in het begin van de 19e eeuw, toen ze het agrarische erfgoed dat ze hadden geërfd aanzienlijk vergrootten. Het huwelijk tussen zijn nakomelingen, neven António Bernardo II en Antónia Adelaide, zou een uniek erfgoed consolideren en de toekomst van Ferreira onuitwisbaar markeren. Dona Antónia nam, nadat ze weduwe was geworden, het bedrijf van het bedrijf over dat ze versterkte en verhoogde dankzij haar ondernemersgeest en charisma. Haar intelligentie en vriendelijkheid wonnen de warme bewondering van haar tijdgenoten, die haar liefkozend "Ferreirinha" noemden. De overname van Ferreira, in 1987, door Sogrape maakte het mogelijk om het erfgoed, het historische en culturele erfgoed van Ferreira te behouden en te vergroten.
Food pairing
De ideale metgezel bij kaas, rood vlees en wildgerechten
na voorzichtig pletten en volledig ontstelen, worden de druiven gefermenteerd in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Tijdens deze fermentatie wordt de wijn regelmatig overgepompt. Door de lange maceratie bekomt men een gebalanceerde aromatische en polyfenolische extractie. Na de maceratie werd de wijn vervoerd naar Vila Nova de Gaia waar, na het beëindigen van de fermentatie, ongeveer 2 jaar rijpt in Franse eikenhouten vaten. De uiteindelijke blend werd bereid op basis van een zeer nauwkeurige selectie, na talrijke proeverijen die de voortreffelijkheid van de wijnen en hun rijping bevestigen.
Alcoholgehalte
13,5 %vol
pH: 3,7
Bewaren en serveren
Serveren tussen 15-17 ºC.
Moet worden gedecanteerd. Drinken vanaf 2018. Te drinken tot 20 jaar na oogstjaar