Food pairing
De ideale metgezel bij rijke vleesgerechten en wild zoals bijvoorbeeld hert, ook heerlijk bij sterke kazen
Druiven: 100% Tinta Francisca (Tinta Franca)
Een druivensoort voor portwijn. Werd vroeger Tinta Francisca genoemd. Wordt dikwijls verward met Touriga Francesa. Er wordt verondersteld dat Tinta Franca een mutant is van Pinot Noir, hoewel dit nooit volledig bewezen werd.
Gevinifieerd in de wijnmakerij Quinta do Seixo, van druiven afkomstig uit een wijngaard in deze regio.
De oogst is handmatig en de druiven worden geselecteerd in de wijngaard en bij de receptie in de kelder. Na soepel pletten en totaal ontstelen, worden de druiven naar de roestvrijstalen vaten gepompt, waar de alcoholische gisting aanvat. Een lange en soepele maceratie wordt uitgevoerd bij een gecontroleerde temperatuur.
Rijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten voor een periode van ongeveer 24 maanden.
Tijdens de rijpingsperiode wordt het onderworpen aan talloze tests en analyses. Filtratie gebeurd enkel voor het bottelen.
Alcoholgehalte
13,5 %vol
pH: 3,6
Bewaren en serveren
Decanteren. Serveren tussen 16-18ºC.
Te drinken vanaf nu tot 10 jaar na oogstjaar
Critics & Awards