Food pairing
De ideale metgezel bij de traditionele Portugese gerechten met geroosterd rundvlees of lamsvlees
Druiven: 40% Touriga Franca , 30% Touriga Nacional , 25% Tinta Roriz , 5% Tinta Barroca
De druiven die voor de Vinha Grande Tinto waren geselecteerd, voorzichtig geplet en ontsteeld voorafgaand aan fermentatie bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Lang contact met de huid tijdens de gisting zorgde voor optimale extractie, wat werd vergemakkelijkt door machinaal over te pompen Rijping vond plaats gedurende een periode van 12 maanden in gebruikte Franse eiken vaten. Het mengsel werd vervolgens geselecteerd op basis van zowel sensorische als technische analyses. De wijn ging door slechts één lichte filtratie voor het bottelen. Bovendien heeft de wijn geen koude stabilisatie ondergaan, wat kan betekenen dat het natuurlijk sediment in de fles heeft.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Serveren tussen 16-18ºC.
Te drinken vanaf nu tot 10 jaar na oogstjaar.
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (4389 reveiws)
91/100 - Wine Enthusiast
2018 Vintage Tasted: Nov 2020
A blend of grapes across the two major winemaking regions of the Douro, this is a richly endowed wine. It's juicy, with layers of black fruits, and the tannins are still young and give a hard edge that will certainly soften over the next few months. Drink this fine, structured wine from 2021. Roger Voss