Food pairing
Dit is een wijn die sterke en intense gerechten vereist. Niets beters dan een lamprei à bordalesa, of met een goede chanfana (Portugees gestoofd lamsvlees). Pittige stoofschotels en pittige Indiase gerechten
Vergist op een constante temperatuur van 16°C Er wordt een minimale hoeveelheid zwavel gebruikt die nodig is om oxidatie te voorkomen.
Sousão is een van de meest gecultiveerde rode druivensoorten in Portugal. In het noordwesten van het land, waar het bekend staat als Vinhão, komen de beste rode wijnen uit Minho, vooral uit de regio Basto en Amarante. In de Douro ontstaan wijnen met een stijl die heel anders is dan de Vinho Verde rode wijnen, maar met een onmiskenbaar karakter - rode kleur, aroma met plantaardige tonen, grote frisheid in de mond, enorme concentratie aan tannines en natuurlijk een uitstekend alcoholgehalte.
Ongeveer 30 jaar geleden startte Hernâni Verdelho een project voor de conversie en verbetering van zijn wijnbouwerfgoed van oude wijngaarden, gevolgd door de aanplant van nieuwe wijngaarden, waarvan de meeste zich in Quinta do Carrenho bevinden, die op middelgrote hellingen liggen. hoogte, bodem bestaande uit schist, beschut en met een uitstekende blootstelling aan de zon
Alcoholgehalte
13,5 %vol
pH: 3,4
Bewaren en serveren
Decanteren. Serveren op ongeveer 15 °C. Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
Gold - Concours Mondial de Bruxelles
92/100 - The Wine Advocate Robert Parker