Food pairing
Een verrukkelijke wijn bij varkenswangetjes of stoofpotjes
Druiven: Oude wijnstokken, geplant in 1980, veldmix van Trincadeira, Aragonês, Castelão
Tinto do Pote de Barro is een rode wijn van een 35 jaar oude veldblend uit de regio Alentejo. Het wijnmaakproces is uniek - gefermenteerd in een kleipot en 30 dagen gerijpt in amfora, wat de wijn een onderscheidend karakter geeft. Deze wijn belooft een rijke en robuuste ervaring.
De druiven worden geteeld volgens een gecertificeerd biologisch productiesysteem, regengevoed, zonder irrigatie. Onze wijngaarden zijn ook allemaal gecertificeerd binnen het Alentejo-duurzaamheidsprogramma. Handmatige nachtelijke oogst op pallets van 350 kg. Selectie in sorteertafel. Druiven vallen in de vaten zonder pompen. Spontane alcoholische en malolactische fermentaties in oude Alentejo-amfora's die dateren van 1906 tot 1945. Cuvaison gedurende 2 maanden. Gerijpt in klei-amfora gedurende 90 dagen.
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Bewaren en serveren
1 uur op voorhand openen om te laten ademen. Serveren bij 16-18 °C
Vanaf nu tot minstens 7 jaar na oogstjaar te drinken