Webshop » Meer wijnen » Rode Wijn » Niepoort Vertente 2018 Tinto

Niepoort Vertente 2018 Tinto

YCNI00417 Niepoort Vertente 2018 Tinto

€ 19,96 € 18,50

Uitverkocht

Vertente is een wijn met een ongelooflijke elegantie en complexiteit die de fruitigheid en concentratie van Douro-wijnen in evenwicht brengt met de frisheid die typisch is voor Niepoort's wijnbereidingsfilosofie. Het biedt een jeugdige en complexe neus vol rood fruit en specerijen, een elegante smaak en goed geïntegreerd eikenhout dat de finesse en zachte tannines van de wijn aanvult. De uitstekende zuurgraad zorgt voor een lange afdronk en belooft een groot verouderingspotentieel
Zoals de naam suggereert ("Vertente" betekent "aspect" of "heuvel"), vertegenwoordigt deze wijn een overzicht van de Douro-vallei: hij bestaat uit een klein deel van alle Douro-terroirs die we verbouwen. Het merendeel van de druiven zijn afkomstig van oude wijngaarden tussen de 50 en 80 jaar oud, met een traditionele blend van verschillende druivensoorten.
  
Food pairing
Wit vleesgerechten, vette vis (zalm & zeebaars) en vegetarisch gerechten met noedels of pasta, quiches
 
Druiven : Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Nacional
afkomstig uit de 20 jaar oude wijngaarden van Quinta de Nápoles in de Tedo Valley en de rest van de oude wijngaarden van de Pinhão Valley. 
 
Vinificatie
2017 kan worden omschreven als een warm jaar - het op een na heetste jaar sinds 1931, met veel lagere neerslagniveaus dan normaal, wat leidt tot een hoge verdamping en een aanzienlijk lagere bodemvochtigheid. 2017 wordt daarom ook geclassificeerd als een van de droogste jaren sinds 1931.
De filosofie van Niepoort om met oude wijnstokken te werken, bleek de moeite waard te zijn, omdat ze minder worden beïnvloed door verschillende weersomstandigheden, profiteren van een betere balans en toegang hebben tot de waterreserves die diep in de bodem liggen.
De druiven toonden een uitstekende kwaliteit en gezondheid, met een rijpe en knapperige schil en rijpe zaden. Ze werden geplukt tussen 10 augustus en 10 september en is daarmee de vroegste oogst in de geschiedenis van Niepoort. Deze vroege oogst stelde ons in staat druiven te verkrijgen met een uitgebalanceerde natuurlijke zuurgraad en zo frisse, elegante en lineaire wijnen te maken
  
Bewaren en serveren  
Serveren bij 16-18°C. Kan nu gedronken worden
 
Alcoholgehalte
13,1 %vol
thumb-up
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (220 ratings)
 
Tags : Niepoort -  Douro

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop