Perescuma Tinto 2019
€ 9,95
Deze robijnrode wijn heeft een intens fruitaroma met veel braambes en rijpe pruim, bevestigd in de mond, zijdeachtige tannines en een aanhoudende afdronk.
Het landgoed en het wijnhuis bevinden zich tussen de verplicht te bezoeken stad Évora (Unesco-werelderfgoed) en Reguengos de Monsaraz, in de parochie van Vendinha - São Vicente do Pigeiro. Deze locatie biedt de beste klimaat- en bodemomstandigheden voor de druiven- en wijnproductie in de Alentejo
Food Pairing
Heerlijk bij lamsstoofschotel, wild zwijn aan het spit, rood vleesgerechten en wild
Druiven: 79% Syrah, 8% Alicante Bouschet, 8% Aragonês, 5% Cabernet Sauvignon
Deze wijn rijpt 6 maanden in Franse, en 9 maanden in Amerikaanse, eiken vaten. Omdat deze wijn niet wordt gefilterd, blijft de wijn rijpen op de fles en neemt het alcoholpercentage toe
De wijngaarden profiteren van de best mogelijke condities van het klimaat, bodem en zon. De goed beluchte klei leembodems met granietuitstulpingen zijn perfect geschikt voor druiventeelt. Het mediterrane klimaat levert aromatische, goed gestructureerde en complexe wijnen op die zeer geschikt zijn voor het ouder worden op de fles. De 15 jaar oude wijngaarden, verspreid over 40 hectare, bestaan uit een combinatie van typische Portugese druiven - Touriga Nacional, Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira, Periquita en Tinta Caiada, voor rood en Verdelho voor de witte wijn - alsook enkele van de meest beroemde internationale variëteiten - Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot
Bewaren en serveren
Serveren bij een temperatuur van 16 -18 °C. Deze wijn moet gedecanteerd worden. Te drinken vanaf 2022
Alcoholgehalte
14%
Critics & Awards
Tags: Alentejo
Gerelateerde producten
Beoordelingen
Er zijn geen beoordelingen gevonden.