Druiven : 65% Touriga Nacional, 35% Alicante Bouschet
Geproduceerd met uitsluitend op Charneca-bodems* geteelde druiven, afkomstig van wijngaarden van meer dan 35 jaar oud, apart geoogst. De maceratie werd gedurende 2 dagen koud gedaan, gevolgd door de alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 23ºC. De variëteiten werden gedurende 12 maanden apart gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten van het tweede jaar. De laatste batch wordt geassembleerd en gefilterd voor het bottelen.
*In het zuiden van de rivier de Taag ligt de Charneca-zone. e Charneca is een droog, vlak gebied dat wordt gekenmerkt door arme zandgronden die de wijnstokken dwingen te worstelen en op hun beurt complexere vruchten produceren. In deze zone zorgen hogere temperaturen ervoor dat de druiven sneller rijpen dan in de rest van de Tejo-regio.
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-17°C
Te drinken tot 15 jaar na oogstjaar
Alcoholgehalte
13,5%vol