Deze Grande Reserva heeft een schitterende heldere paarse kleur, een heerlijke sensatie van aromatische frisheid en tonen van een uitstekende complexiteit die doen denken aan de wilde bessen van de Douro, heide en toetsen van violetjes, balsamico en hints van toast en chocolade.
Gestructureerd en compact maar zeer elegant. Goed geïntegreerd, vol met rijpe tannines en een zijdezachte afdronk, uitbundig en met een uitstekende persistentie
Food pairing
Ideaal voor vlees- en wildgerechten, kazen, traditionele Portugese gerechten en de mediterrane keuken in het algemeen
Druiven: afkomstig van wijngaarden van meer dan 75 jaar oud en een verscheidenheid van meer dan 37 typische druivensoorten van DOURO
Bodem: Precambrische en archaïsche leisteen, met enkele granietzones
Handmatig oogsten met zorgvuldige selectie van rijpe druiven. Peliculaire maceratie en alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen inox vaten. Post-fermentatie maceratie gevolgd door malolactische fermentatie.
18 maanden in Franse eikenhouten vaten vgevolgd door 6maanden in de fles. Om de kwaliteit van deze wijn intact te houden, is er geen koud stabilisatieproces en daarom kan de wijn, als natuurlijk product, sediment bevatten met de jaren
Alcoholgehalte
15 %
Bewaren en serveren
Serveren bij 18-20°C
Critics & Awards