Deze rode wijn ontleent zijn naam aan de locatie van de wijngaard waar de druiven vandaan komen, nl. Douro Superior (Upper Douro). De druiven komen uit Quinta da Cabreira, waar er 114 hectare nieuw geplante wijnstokken werden gezet
De kleur van deze rode wijn is diep paars. Heeft een intens en diep aroma, met frisse tonen van wilde bessen, elegante aroma's van viooltjes en kruiden. In de mond start hij met een uitgebalanceerd begin, wat leidt tot een wijn met een groot volume en een hechte structuur met ronde en zijdeachtige tannines. Alles is in perfecte harmonie met verse retronasale aroma's van bessen gevolgd door een elegante, frisse en aanhoudende afdronk.
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees, lamsvlees en wildgerechten. Dit is ook een wijn waarmee je perfect een maaltijd kan afsluiten.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Souzão
12 maanden in Franse eiken vaten. Na het hete en droge jaar 2017 bracht de winter van 2018 qua neerslag weinig soelaas. In feite viel er van oktober 2017 tot februari 2018 nauwelijks regen. Daarna begonnen de eerste regens laat in de maand en duurden ze overvloedig tot half juni. Het voorjaar was nat en mild van temperatuur, wat leidde tot aanzienlijke problemen met meeldauw tussen bloei en vruchtzetting. Dit was een ongewoon probleem voor de meeste druiventelers in de Dourovallei. We moesten precies op het juiste moment in actie komen, omdat er geen foutenmarge was bij het controleren op de gezondheid van de wijngaard. Eind juli kwam de veraison en begonnen de druiven te rijpen. Augustus was heet en droog. Gelukkig hadden de lenteregens bodemwaterreserves achtergelaten waardoor de wijnstokken hun werk konden doen en een uitstekend bladerdak konden produceren. Uitstekende druivenrijpheid was het resultaat. Koude nachten en warme, droge septemberdagen zorgden ervoor dat laatrijpende druivensoorten zoals Touriga Franca een uitstekende rijpheid bereikten.
De oogst van 2018 begon met de komst van de eerste witte druiven van Quinta do Crasto op 29 augustus, en we sloten op 14 oktober af met de laatste druiven van de hoogstgelegen wijngaarden. Per saldo bracht 2018 een uitzonderlijke balans en frisheid in onze witte wijnen; onze rode wijnen bleken geconcentreerd, met een uitstekende structuur en frisheid, en duidelijk gedefinieerde aroma's. De Port-wijnen vertonen een uitstekend bewaarpotentieel.
Alcoholgehalte
14%
pH: 3.6
Bewaren en serveren
16-18°C
Critics & Awards
16,5/20 - Jancis Robinson Tasted: Nov 2020
4/5 - Vivino (181 ratings)