Food pairing
De perfecte wijn bij rood gegrild vlees, lamsvlees, wildgerechten en traditionele kazen
Druiven: 45% Aragonês, 35% Alicante Bouschet, 10% Touriga Nacional & 10% Cabernet Sauvignon.
Koude pre-fermentatieve maceratie. Fermentatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling. Rijpt 14 maanden in 300L Franse en Portugese eiken vaten waarvan 50% nieuwe vaten.
Miguel Louro is de man achter Quinta do Mouro. Hij kocht het landgoed in 1979 met het geld dat hij won met pokerspellen. Het domein was oorspronkelijk eigendom van de familie Zagalo, van wie het begin jaren zeventig tijdens de rechtse dictatuur van Portugal werd onteigend. Quinta do Mouro ligt in Estremoz, in het hart van het uitgestrekte wijngebied van de Alentejo. Het domein strekte zich aanvankelijk uit over 6 hectare. Door de jaren heen kocht Miguel meer land, en nu beslaat Quinta do Mouro een oppervlakte van 22 hectare. Quinta do Mouro plant een mix van inheemse en internationale druivensoorten. De eerste bestaat uit Aragonês, Alicante Bouschet, Trincadeira, Alfrocheiro en Touriga Nacional, de laatste: Cabernet Sauvignon, Merlot en Petite Sirah.
Alcoholgehalte
Alcohol: 14%
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C