Een fijne robijnrode rode wijn met een complex aroma van zwart fruit, hints van dennennaalden, kardemom en peper. De smaak is geweven met nobele tannines. Een goed geïntegreerd zuurgraad en een lange levendige afdronk.
De wijnstokken geplant op een granieten ondergrond en en in bossen met dennen, eucalyptus en eiken geven deze wijn zijn typische karakteristieken. Gelegen in Oliveira do Conde, in het hart van de wijngaard van Lusitânia, tussen de rivieren de Mondego en de Dão, bevinden zich hier de meest avontuurlijke wijngaarden die het land kent, en hier begonnen Carlos Rodrigues en Carlos Lucas aan het buitengewone avontuur van een leven gewijd aan de wijngaarden.
Food-Pairing
Heerlijk bij fijne gegrilde vleesgerechten
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
De druiven worden eind september met de hand geoogst, zorgvuldig geselecteerd en vervoerd in kleine dozen van 18 kg, gevolgd door een tweede selectie bij aankomst in de wijnmakerij. De druiven worden volledig ontsteeld en in een kleine granieten "lagares” gedurende 24 uur bij lage temperatuur geweekt. Nadien volg een alcoholische gisting van ongeveer 15 dagen. Na de gisting, wordt de wijn overgegoten in nieuwe Franse eiken vaten - die eerder wel al gebruikt werden voor de vergisting van witte wijn - waar het een rusttijd van 9 maanden krijgt.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC
Alcoholgehalte
13,5 %
Critics & Awards
91/100 - Wine Enthusiast Tasted: Apr 2020
One of a range of wines produced by winemaker Carlos Lucas, this is ripe, perfumed, structured and finely poised. It has a smoky character, a dry core and a solid dense fruitiness. Drinkable now, but the wine will be best from 2021. Roger Voss