Frambozengeur met een vleugje wilde kruiden en rokerige mineraliteit in de neus, het heeft een gepeperde, rode kers en bloemige noot die doet denken aan de Alpen tijdens de lente. Heerlijk fris met een licht, aantrekkelijk fruitprofiel - dit is Baga op zijn meest elegante en verfijnde manier.
Elegante Bairrada wijn van een klein familiebedrijf, waar de lokale baga-druif wordt getemd om een bloemige geur af te geven met kersen en hartig fruit en fijngeslepen tannines. De getalenteerde wijnmaker Luís Patrão, voorheen van Herdade do Esporão in de Alentejo, keerde terug naar de wijngaard van zijn familie en werkt fulltime aan zijn eigen wijnen in het Bairrada-dorp Poutena.
Food-Pairing
Sterk aanbevolen bij vlees, wild en rode kazen zoals Époisses.
Druiven : 100% Baga
Geproduceerd van 100% Baga geplant op kalksteen en klei. De oogst gebeurde met de hand, de druiven werden in hun geheel geperst en de gisting begon met autochtone gisten. De maturatie duurt minimaal 24 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse barriques en foudres, gevolgd door 12 maanden flesrijping in een donkere, koele kelder. Pas dan is de wijn klaar voor verkoop
Alcoholgehalte
12 %vol
pH: 3,13
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 16 °C
Critics & Awards