Een heerlijke lichte rode wijn. Gestructureerd, rood bessenfruit, zeer sappig en mineraal. Echt een wijn uit de bergen - volhardend en krachtig met een heerlijke swung. Deze wijn heeft geen reden nodig om hem te drinken
Vitor is één van die geweldige jonge chef-koks van Portugal, en hij is zijn weg als restaurateur aan het maken zowel in Portugal als in het buitenland. Nadat hij dankzij Dirk Niepoort geboeid geraakte in het wijn maken, besloot hij de zaak in eigen hand te nemen, oa met zijn nieuwste creatie Colmeal wijnen in Castelo Rodrigo
Food pairing
De perfecte rode wijn bij rood vleesgerechten en zachte kazen
Druiven: field blend met o.m. Grand Noir, Trincadeira, Tinta Roriz, Arinto
Druiven zijn afkomstig van een 85 jaar oude wijngaard die gekend staat als Salão Frio en waarvan de ondergrond bestaat uit graniet. 30 tot 40% van de blend die voor deze rode wijn gebruikt wordt, is eigenlijk afkomstig van de witte druif Arinto. In het begin vindt een vijfdaagse maceratie plaats, vervolgens wordt de most in de roestvrijstalen vaten, over een periode van twee maanden, gefermenteerd, voordat de wijn een jaar rijpt in gebruikte Frans eiken vaten
Alcoholgehalte
12%
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 7 jaar na het vintage jaar
Serveren op 16-18°C
Critics & Awards