Een prachtige baksteenrode houtgerijpte portwijn. In de neus gaan de fruitige tonen over in een even complex als elegant boeket van gedroogde vruchten en geconfijte sinaasappels. In de mond ontwikkelt hij aroma's van noten, specerijen en geconfijt fruit
Food-Pairing
Heerlijk bij foie-gras, zoete desserts, Kerstmispudding, gebak, melk chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief vergezeld van een fijne sigaar. Probeer zeker ook eens met eendenborst met appels, paddenstoelenrisotto & Pastéis de nata
Druiven: Tinta Barocca, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Geblend uit drie of vier tawny-wijnen van verschillende leeftijden en van hoge kwaliteit, gerijpt in eikenhouten vaten van 1.500 liter, om aldus wijnen te verkrijgen met een gemiddelde leeftijd van dertig jaar. Deze wijnen zijn dus zeer complex in aroma en smaak
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Serveren bij 16 - 18ºC
Critics & Awards
4,4/5 Vivino (71 ratings)
Gold - Decanter World Wine Awards 2015