Een heldere en glanzende witte wijn, citroengeel van kleur. In de neus hebben we frisheid en aroma''s van rijpe sinaasappel, droog fruit en natte steen, geënt op tonen van vers hout, vanille en rook van het verouderen op vat. De mond is riant, vol en soepel, met goed gedefinieerd rijp fruit en opvallende en verfrissende zuren, gevolgd door een lange en evenwichtige afdronk.
Food pairing
De frisheid en expressiviteit van deze wijn zijn perfecte ingrediënten om gegrilde vis, zeevruchten, wit vlees en salades te begeleiden. De ideale metgezel voor een middagje zonnen met vrienden.
Na de handmatige oogst werden de druiven snel naar de kelder vervoerd, waar ze werden ontsteeld en voorzichtig werden geperst. De koude geklaarde most blijft ongeveer 2 weken langzaam fermenteren in roestvrijstalen inox vaten bij een gecontroleerde temperatuur (14ºC / 16ºC).
Alcoholgehalte
12,5 %vol
pH: 3,4
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C. Tot 5 jaar na oogstjaar te drinken