Druiven : Rabigato, Códega de Larinho, Viosinho, Donzelinho, Arinto en anderen
De oogst van 2021 leverde grotere opbrengsten op dan verwacht. Bij Quinta de Nápoles betekende dit een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar.
De oogst van 2021 begon op 11 augustus, met ideale indicatoren: most met een hoge zuurgraad, weinig alcohol en een mooie stevige schil van de bessen, gemaakt voor uitgebalanceerde rode en witte wijnen. De weersomstandigheden tijdens de maand september zorgden ervoor dat onze kelders uitzonderlijk veel trossen ontvingen, met verschillende rijpheidsniveaus naargelang hun geografische oorsprong.
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die groeien op de rechteroever van de rivier de Douro, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven de zeespiegel. Deze wijnstokken groeien voornamelijk op bodems van mica-schist, die, in combinatie met de complexiteit van de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Douro-regio, delicate wijnen creëren vol frisheid en mineraliteit. Na zorgvuldig gesorteerd te zijn op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst en zo'n 24 uur laten bezinken. De alcoholische gisting vond spontaan plaats, in Franse eikenhouten vaten van 228L en 500L, waar de wijn ook 8 maanden rijpte.
Bewaren en serveren
Serveren op 10-12°C
Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden
Alcoholgehalte
11,4 %vol