Een witte wijn op basis van Viognier met een zeer goede en evenwichtige zuurgraad, die de originaliteit en het profiel van de druivensoort illustreert, citroenachtige kleur en aroma van wit fruit en rijpe citrusvruchten presenteert
Na 30 jaar wijnmaken begint in 2005 een nieuw tijdperk met het planten van vier druivensoorten. Een jaar later werden de eerste druiven in de wijnmakerij gevinifieerd, drie referenties die overblijven: Chardonnay, Viognier en 5ª van Lagar Novo. De Arinto en de Marsanne voegden zich later bij hen.
Quinta do Lagar Novo heeft meer dan 200 wijnstokken, op 5ha wijngaarden, onder leiding van Luis de Carvalho, die op de inzet van zijn zonen Tiago, João en Helena rekent.
Bij Quinta do Lagar Novo worden nu vijf witte wijnen geproduceerd, van grote oenologische waarde, van de Chardonnay-variëteiten (hoge kwaliteit en charisma), Viognier (originaliteit en elegantie), Arinto (aromatisch en rijk aan zuurgraad) tot de Marsanne (volle smaak en body zalvende).
Food pairing
Heerlijk bij vette vis, gegrild of in de oven, kan ook uitstekend gecombineerd worden met gegrild vlees zoals varkensvlees, lam en rundvlees, sushi & salades
Druiven: 100% Viognier
Fermentatie met natuurlijke gist, in a
gecontroleerde omgeving van 14ºc -16ºC en roestvrij st alen vaten. Er werden 4.000 flessen in mei 2015 gebotteld
Alcoholgehalte
13,5% vol
pH: 3.34
Totale Zuurgraad: 6,3 g/l
Bewaren en serveren
Serveren en drinken op 10-12 °C
Critics & Awards