Deze instap rode wijn van Quinta do Pôpa heeft een jonge robijnrode kleur. Heeft aroma's van rood fruit en een lichte hint van munt. Is zacht en romig in de mond, elegant en zacht van tannine. Een wijn met structuur en veel smaak en daarom een veelzijdige en buitengewoon gastronomische rode wijn.
Food pairing
Uitstekende wijn bij rode al dan niet gegrilde vleesgerechten, pasta, stoofpotjes met lamsvlees en wild (hert, hertenvlees)
Druiven: Tinta Roriz (30%), Touriga Franca (30%), Touriga Nacional (30%) & Tinta Barroca (10%)
Een deel van de most werd gefermenteerd in roestvrijstalen vaten
met temperatuurregeling tussen 20ºC en 24ºC; het andere deel van de most onderging eerst een korte koude maceratie; de fermentatie bij temperaturen tussen 24-28 °C, duurde 8 tot 10 dagen. Na de alcoholische gisting volgde een malolactische gisting in inox vaten en dit tot de datum van bottelen.
Alcoholgehalte
12% vol
pH: 3,62
Bewaren en serveren
Serveren bij 15 °C; drinken bij 16-18°C
Critics & Awards