Heldere, robijnrode wijn. Een heerlijk aroma van verse rode vruchten en bloemige noten. In de mond fruitsmaak met een goede balans tussen zuren en tannines. Wijn is fruitig en heel vlot. Binnen de 2 jaar te drinken
Deze wijn is verkozen tot de beste 300 wijnen van Frank Van Der Auwera. Wijnmaker is de Portugese befaamde wijnmaker Carlos Lucas
Food-Pairing
Heerlijk bij kabeljauw met tomaten, paprika's, aardappelen en uien, kalfsschnitzels met tomatensaus, Pizza , Tong, pasta met tomatensaus en Ricotta
Druiven: 40% Trincadeira, 40% Aragonez & 20% Syrah
Rijpt in roestvrije stalen vaten om al de verse fruit aroma's te bewaren
Aragonez is de Portugese naam voor de nationale druif van Spanje, de Tempranillo. De
ze druif produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed op hout kunnen rijpen. Zijn zuurgraad is relatief laag, wat de toegankelijkheid ten goede komt. Tempranillo wordt zowel ongemengd als geblend op de markt gebracht. Ook in Portugal is Aragonez te vinden en daarmee een van de weinige Spaanse rassen
Alcoholgehalte
13,5 %vol
pH: 3,79
Conserveren en serveren
Serveren bij 14-16 ºC
Awards & Critics