De Vintage Port uit 1994 is klaar voor een heruitgave. Het heeft ongeveer 92 gram per liter restsuiker. Het is een schoonheid, met al die Dow-kracht en -structuur waar ik door de jaren heen van heb gehouden - zelfs na een paar uur decanteren. Intens geconcentreerd van smaak, zonder jammy, dit blijft hangen op de aangrijpende afdronk na te zijn begonnen met een vleugje munt. Serieus en broeierig, het is nog niet zo complex en zo ontwikkeld als het zou kunnen zijn - maar dit is Port en dat zal mettertijd komen. Wees geduldig. In de tussentijd, als je dit nu moet kraken, geef het dan een paar uur in een karaf, om het voor de hand liggende te zeggen. Dit is een geweldige Dow's Vintage porto die nog steeds evolueert en verbetert. Het gaat in sommige opzichten nog steeds over zijn potentieel en het kan de verwachtingen overtreffen. Het zal zeker nog meer complexiteit krijgen met meer keldering. Persoonlijk zou ik proberen om het nog minstens een decennium in de kelder te geven. (MS) Binnenste aanhalingsteken (10/2016), Robert Parker's Wine Advocate
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousao & andere oudere druiven
De druiven van Dow zijn afkomstig van vijf van de beste wijngaarden in de Douro-vallei - Quinta do Bomfim, Quinta da Senhora da Ribeira, Quinta do Santinho, Quinta de Cerdeira en Quinta da Fonte Branca - met in totaal 133 hectare wijnstokken. Deze vijf landgoederen vormen de ruggengraat van de grootste portwijnen van Dow
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar. Op dronk vanaf 2020 tot 2060
95/100 - Falstaff Tasted: Feb 2016
Sehr kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, zarter Wasserrand. Kräftiges Aroma von dunklen Beeren, Mokka und süßen Gewürzen, Zimt und Nelken. Stofffig und dicht am Gaumen, reiches, eingebundenes Tannin, ein Wein von großer Komplexität, besitzt große Länge, jetzt perfekt zu trinken.
96/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: Oct 2016
97/100 - Wine Spectator Tasted: Dec 1999