Webshop » Port » Vintage » Niepoort Vintage 2017 Port Morgadio da Calçada
Niepoort Vintage 2017 Port Morgadio da Calçada
€ 60,12
De 2017 heeft een dichte paarse kleur. In de neus zijn de aroma's van wilde bessen waarneembaar, in de mond donker fruit, en een gladde, fluweelachtige textuur. Dit in prachtig contrast met een heerlijk rustieke tanninerijke afdronk.
De vintage port is, bij vrijwel alle porthuizen, de kers op de taart
De magie van vintage port is verschillend in elke fase: als een jonge wijn staat hij geheel in het teken van het volle jeugdige fruit. Dan, na 20 jaar of meer, integreren alle elementen van de wijn in een perfecte harmonie en uiteindelijk, na vele tientallen jaren domineert de 'geest' van de wijn. Vintage port is geweldig in alle drie de fasen. Een absolute belevenis, zeker voor de geduldige onder ons. Gelukkig is deze wijn ook voor de ongeduldige onder ons jong al heel lekker, maar zeker dan wel even karaferen om de wijn zuurstof te geven
Food pairing
Ideaal na de maaltijd. Perfect met Queijo da Serra, Stilton, Roquefort, Gorgonzola en andere
blauwe kazen. Ook verrukkelijk bij alle op ei gebaseerde desserts
Morgadio da Calçada is een van de 13 herenhuizen die de verhalen vertellen van de grote Port-wijnproducenten van Provesende. Omgeven door terrassen bedekt met wijngaarden en olijfbomen, neemt het huis ons mee op een comfortabele en verfijnde reis terug naar de 17e eeuw
2017 zal worden herinnerd om zijn intense hitte en record lage niveaus van regenval. Ondanks het droge weer ontwikkelden de bloei en de uitbarsting van de knoppen zich onder goede omstandigheden, en in augustus en september zorgden de hoge dagtemperaturen en koele nachten voor een gelijkmatige en geleidelijke rijping. De beslissing om vroeg te oogsten, bij optimale rijpheid, stelde ons in staat druiven met een fantastische natuurlijke zuurgraad te oogsten. In het wijnhuis Vale de Mendiz begon de oogst op 24 augustus onder perfecte weersomstandigheden, met most met een intense kleur en een krachtig karakter. De laatste druiven werden geoogst op 26 september. De opbrengsten daalden met ongeveer 30% in vergelijking met een normaal jaar, voornamelijk als gevolg van waterschaarste
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18º C