Food pairing
Heerlijk als aperitief, maar ook als bijgerecht bij oude harde kaas of bijvoorbeeld chocoladetaart met kersen.
Druiven: Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Nacional & Sousão
Vanuit agrarisch oogpunt was het een zeer atypisch jaar. Tijdens de winter was de geregistreerde regenval extreem laag, met een droge periode, wat resulteerde in een verminderde waterreserve in de bodem. Dit gebrek aan water en een zeer koude winter vertraagde de knopuitbarsting van de planten een beetje. In het begin van de lente werden zeer hoge neerslagwaarden geregistreerd. Tijdens de maanden april en mei bleven de regens aanhouden, waardoor de behoefte aan aandacht terbestrijding van fytosanitaire problemen, namelijk
meeldauw, verdubbelde. De maand juni bracht het begin van de zomer, maar de temperaturen van de lente zette zich voort, met koele, regenachtige dagen. Daarnaast waren er dagen met hagel. Met de komst van de maand augustus registreerde men temperatuuren hoger dan normaal, wat aanleiding gaf tot brandwonden van trossen in sommige percelen. De eerste rode druiven werden geoogst op 6 september met als variëteit Tinta Barroca. De laatste druiven, Touriga Nacional, werden geoogst op 4 oktober. Ondanks alle moeilijkheden is het kwalitatieve potentieel van de wijnen van de oogst 2018 zeer hoog.
Alcoholgehalte
19 %
Bewaren en serveren
Serveren bij 12-14°C
Kan direct gedronken worden en hoeft niet gedecanteerd worden. Fles rechtopstaand bewaren op een constante temperatuur en weg van intense direct licht. Na opening nog 6 weken houdbaar
Critics & Awards