Barão (Baron) de Vilar is een oude titel, die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen.In 1996 besloot de huidige Baron (Fernando van Zeller) om de titel te laten registreren voor portwijn en enkele andere Portugese topwijnen, om zo de familie-tradite te bestendigen. Fernando van Zeller is ook de huidige eigenaar van dit jonge bedrijf.
Een bijzondere zoete witte port van wijnhuis Barão. Een port met een zoet en jong karakter, maar bovenal fruitig. Deze port is gemaakt van blends van verschillende portwijnen en heeft gerijpt in eikenhouten vaten “Tonels” genoemd, en dat proef je! De port heeft slechts een kort contact gehad met de druiven schilletjes wat er voor zorgt dat de port helder en licht blijft en zeer aangenaam is om te drinken.
Food-Pairing
Een uitstekende aperitief die gekoeld moet geserveerd worden.
Lekker met zachte kazen, gedroogde vruchten, amandelen, olijven en salades
Druiven: Gouveio, Viosinho en Malvasia Fina
Deze port bevat bijzondere druivenrassen als de Gouveio, Viosinho en Malvasia Fina lokale Portugese druivenrassen uit de Douro streek. De Viosinho druif geeft een vol karakter, maar ook frisheid, voor de witte port een frisse smaakmaker. De Malvasia Fina druiven worden veel gebruikt om witte wijnen te maken, deze zorgen voor het zoetige karakter waar de witte port om bekend staat. De opslag en rijping vindt plaats in Vila Nova da Gaia, in zgn "pipes" (houten vaten van ca. 520 liter) en in "toneles", grote vaten van 1000 liter. De wijnmaker is, Álvaro van Zeller
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Serveren bij 10 tot 12 °C
Kan direct gedronken worden en moet niet gedecanteerd worden.
Fles rechtopstaand bewaren op een constante temperatuur en weg van intense direct licht.
Na opening nog 6 weken houdbaar.
Critics & Awards
90/100 - Wine Enthusiast