Dit zijn jonge wijnen voor onmiddellijke consumptie, makkelijk te drinken en bij meer informele gelegenheden.
Deze witte wijn is strogeel met enkele groene reflecties
van kleur. Heeft een frisse geur van citrus en tropisch fruit. In de mond evenwichtig en fris, lichte body en aangename afdronk.
De eerste wijnen werden geproduceerd in 1992. De lijn van EA wijnen bestaat uit 4 verschillende wijnen, een witte, rosé, een rode en een rode reserve. Ook een witte en rode BIO wijn werden aan het gamma toegevoegd. De initialen EA staan voor Eugenio de Almeida, de stichter van het wijnhuis Cartuxa.
Food pairing
De perfecte wijn als aperitief bij wit vleesgerechten, kabeljauw, zeevruchten & stoofpotjes van vis
Druiven: Antão Vaz, Roupeiro & Arinto
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen inox vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C.
Alcoholgehalte
13 %vol
pH: 3,27
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C
Critics & Awards
87/100 - BEST BUY 2020 Wine Enthusiast Tasted: Apr 2020