Fruitig karakter met aroma's van perzik en abrikoos, vruchten zoals ananas & passievrucht en oranje bloesems
Een pareltje van Adega Cooperativa Regional de Monção, wijnmakerij opgericht in 1958, die zich richt op modernisering, het gebruik van de nieuwste technologie en de verbetering van de terroir, wat haar tot één van de belangrijkste wijn coöperaties in Portugal maakt.
Food pairing
Heerlijk bij carpaccio van heilbot, spaghetti met zeevruchten, tabouleh, kip fricassee, ceviche, salades en verse kaas
Druiven: 100% Alvarinho
Manuele selectie van de druiven. Extractie van de most (pulp) van de 1e en 2e persing. Decantatie gedurende 24 uur bij 14°C. Gecontroleerde gisting tussen 18-20°C
Alcoholgehalte
12 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 12 °C. 20 tot 30 minuten laten ademen op karaf.
Tot 6 jaar na oogstjaar te drinken. Deze wijn evolueert nog op de fles, met nieuwe aroma's zoals droge en honingachtige vruchten
Critics & Awards