Deze biologische witte wijn is goudgeel van kleur. heeft een fris aroma van kruiden, eucalyptus en enige rokerigheid. Zijdezachte tannines, medium body en een mooie frisheid en mineraliteit in de afdronk.
2018 was een ongewoon jaar in Alentejo. De winter was erg droog en niet erg koud. de lente was aangenaam en zeer regenachtig, met een zeer ongebruikelijke druk van Meeldauw. Zomerse temperaturen waren lager dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, met uitzondering van de eerste week van augustus toen de temperaturen hoger dan 45°C. Rijping vond later plaats dan normaal en de oogst vond plaats met gemiddelde temperaturen en geen regen.
Food pairing
De perfecte wijn bij gedroogd fruit en Iberische tapas
Druiven: 100% Arinto
Bodem bestaat uit schist. Handmatig geoogst. Fermentatie met inheemse gisten. Huidmaceratie gedurende ongeveer 60 dagen. Rijpt 3 maanden op droesem in amforen
Alcoholgehalte
11,5%
pH: 3,44
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C
Critics & Awards