Webshop » Meer wijnen » Witte Wijn » Esporão Monte Velho Branco 2021

Esporão Monte Velho Branco 2021

NAESP0042 Esporão Monte Velho Branco 2021

€ 8,30 € 7,08 / min. 6 fl/btlles

Uitverkocht

Een heerlijk smaakvolle en complexe witte wijn met een duidelijk Alentejo profiel. Gastronomisch een uitstekende keuze voor verschillende gelegenheden en consumenten. Een witte wijn met een delicaat fris aroma van witte steenvruchten en citroen, elegant en evenwichtig, met een lange afdronk. 

Voor het eerst gelanceerd in 1992 en de naam komt van de monte die naast het Caridade-reservoir ligt, in Herdade do Esporão. Destijds had de wijn dezelfde oorsprong en filosofie als Esporão Reserva, maar is gemaakt om meer mensen te bereiken en de dagelijkse wijnconsumptie tot een ervaring te maken. Geproduceerd volgens de wijnbouwtraditie van de regio, tonen de verscheidenheid aan druiven en vinificatietechnieken het karakter van de regio waar het vandaan komt: rijke aroma's, een zacht gehemelte en een uitstekende gastronomische neiging. Gemaakt met druiven uit de hele regio, het is het resultaat van partnerschappen van meer dan 15 jaar met leveranciers uit de verschillende subregio's, die hetzelfde geïntegreerde productiesysteem gebruiken als Esporão. Deze duurzame praktijken, die het gebruik van pesticiden en herbiciden uitsluiten, zijn cruciaal voor de bodemkwaliteit en vruchtbaarheid, die de wijngaard een natuurlijke bescherming bieden die de kwaliteit van de wijnen beïnvloedt. Monte Velho, altijd trouw aan zijn roots, is de Alentejo in een glas en wordt door de jaren heen een maatstaf voor de regio in Portugal en de wereld.
 
Food pairing
Smaakt heerlijk bij wit vlees, Italiaanse gerechten, vis en salades
 
Druiven: Antão Vaz, Perrum, Roupeiro
Temperatuurgecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks 

2020 registreerde temperaturen die iets hoger waren dan de afgelopen 21 jaar, terwijl de neerslagwaarden identiek waren aan de waarden die in dezelfde periode werden geregistreerd. Met een milde en regenachtige winter en lente was er een goed herstel van de waterreserves in de wijngaard, wat resulteerde in een goede vegetatieve groei ten opzichte van 2019. De zomer was erg heet en droog, met zeer hoge temperaturen in de maand Juli dat vertaalde zich in afwachting van de oogst in ongeveer 2 weken in vergelijking met het voorgaande jaar. De klimatologische omstandigheden tijdens de rijpingsperiode van de schilder waren gunstig voor een geleidelijke rijping, wat een selectieve oogst mogelijk maakte die de expressie en kwaliteit van elke variëteit ten goede kwam.
  
De Perrum druif geeft frisse, vrij neutrale wijnen. De Portugezen gebruiken hem graag om mee te blenden. In Spanje noemen ze hem Palomino Finoen is deze druif het belangrijkste ingrediënt van de sherry.
 
Alcoholgehalte
13%
pH: 3,25
 
Bewaren en serveren
Schenken op 10-12°C

Critics & Awards
  

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
Herfstdegustatie  15-okt-23
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop