Food pairing
Een witte wijn die past bij fijne gerechten op basis van verse groenten of gratins, voorgerechten zoals oesters of asperges in botersaus of zelfs vette visgerechten zoals zalm.
Druiven: Antão Vaz & Arinto
Na een zorgvuldige selectie van de druiven werden ze geperst. Fermentatie in roestvrijstalen tanks met een gecontroleerde temperatuur van 16ºC. gevolgd door vijf maanden rijping op fijne droesem, met als doel de structuur en textuur van de wijn te verbeteren.
Herdade dos Arrochais is een familielandgoed gelegen in Amareleja, in het midden van Alentejo.
Na de overname in 1990 brachten de passie en toewijding van de patriarch van de familie voor het land en de jacht hem ertoe om al zijn persoonlijke en patrimoniale middelen te investeren in het herstel van de bodem, de flora en fauna van het landgoed, evenals in de voorbeeldige herstel van de landbouwgronden met het oog op het herstel van de productiecapaciteit en kwaliteit ervan. De familie staat heel dicht bij de natuur. De bodem is dus 'nieuw leven ingeblazen', het land is herbebost en er is gezorgd voor dieren in het wild, waarvan een deel terug te vinden is in de etiketten. Het wordt hier tot 1.500 meter boven de zeespiegel wijn verbouwd.
Alcoholgehalte
13,5%vol
Bewaren en serveren
Het moet erg koud gedronken worden bij een temperatuur van 6 tot 8º C. Kan nu gedronken worden maar kan nog 5 jaar in de fles verder evolueren.