Food pairing
Een heerlijke witte wijn die goed past bij gegrilde vis, gemengde salades en wit vleesgerechten.
Druiven: Viosinho (70%), Códega do Larinho (20%), Gouveio (10%)
Druiven geplant in de Cima Corgo, handmatig geoogst. Rijpt 6 maanden in roestvrijstalen vaten
Tweeduizend en elf is het startjaar van Maçanita Vinhos, twee broers, twee wijnmakers uit de Douro-regio. Joana Maçanita en António Maçanita waren als vreemden in deze uitgestrekte regio vol traditie, gebruiken en technieken. De gebroeders Maçanita arriveerden in de Douro met een wit blad, enthousiast om de diversiteit van de Douro te verkennen en te onthullen. Gedurende al deze jaren heeft Maçanita Vinhos door middel van zijn wijnen de diversiteit van het terroir van de Douro-regio in zijn puurste en meest trouwe vorm bekend gemaakt.
Maçanita Vinhos heeft geen stijl, het heeft geen eigen stijl, het respecteert en is een trouwe boodschapper van de Douro-terroirs, een visie van de Douro à Maçanita.
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10°C. Kan tot 3 jaar na oogstjaar gedronken worden