De Terramatter ofwel Moeder Aarde, is een uitzonderlijke Alvarinho wijn, waarvan de druiven biologisch werden geteeld. Heeft een kruidige smaak van citroenmelisse, munt en rijpe appels, een compleet nieuwe smaakpallet voor deze soort wijnen. Ondanks de matige alcoholgehalte, biedt het een rijke, intense smaak
Food-Pairing
Ideaal bij vette vis, gekookte schaaldieren, gezouten vlees, lamsvlees, kalkoen, geroosterde wortelgroenten en alles in roomsaus of met schimmels. De smaak en textuur passen ook perfect bij de Aziatische of mediterrane gastronomie. Ook heerlijk met asperges in botersaus
Druiven: 100% Alvarinho
De Alvarinho, Albariño genoemd in Spanje, is een witte druivensoort. In de streek van de Vinho Verde is de druif het belangrijkst, maar ook in Rias Baixas (Galicië) worden er goede wijnen van geproduceerd. De druif heeft een dikke schil en een redelijk rendement. Het alcoholgehalte van de wijnen is vrij hoog. De wijnen hebben fruitige aroma's waarbij appel doorgaans de overhand heeft. De druif houdt van een bodem van leisteen of graniet
Het verschil tussen Terramatter en de klassieke Soalheiro is echter vooral afkomstig van het verschil in vinificatie en het oogstmoment. De druiven voor Terramatter worden vroeger geplukt en de resulterende wijn ondergaat een gedeeltelijke malolactische gisting op kastanjehouten foeders. Rijpt in inox vaten en wordt gebotteld zonder filtering
Alcoholgehalte
13,5%
pH: 3,48
Conserveren en serveren
Serveren bij 8 - 10 ºC. We raden aan om de fles voor het drinken zachtjes te schudden om de fijne droesem op de bodem te homogeniseren voor een heel andere drinkervaring!
Kan tot 8 jaar na oogstjaar gedronken worden
Awards & Critics