Deze witte biowijn heeft een geurige en elegante neus, een mooie mineraliteit en aroma's van limoen en grapefruit. Een verfrissende, droge en stevige afdronk.
Een perfect alternatief voor de Sauvignon Blanc en Chardonnay wijnen die inmiddels alom vertegenwoordigt zijn.
Food pairing
perfect met zeevruchten (oesters, calamares, gemarineerde mosselen, avocado met garnaal, etc), Caldo Verde en bij Aziatische gerechten
Druiven: 100% Loureiro
Handmatige oogst, pneumatische persing van hele druiven. Koud decanteren van de most gedurende 48 uur. Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 10/15ºC gedurende 12 tot 15 dagen. Rijping in contact met droesem gedurende ongeveer 7 maanden in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur.
Bewaren en serveren
Serveren 10°C
Alcoholgehalte
11%vol
Critics & Awards
88/100 - Wine Enthusiast Tasted: Jan 2024