Deze witte biowijn heeft een geurige en elegante neus, een mooie mineraliteit en aroma's van limoen en grapefruit. Een verfrissende, droge en stevige afdronk.
Een perfect alternatief voor de Sauvignon Blanc en Chardonnay wijnen die inmiddels alom vertegenwoordigt zijn.
Food pairing
perfect met zeevruchten (oesters, calamares, gemarineerde mosselen, avocado met garnaal, etc), Caldo Verde en bij Aziatische gerechten
Druiven: 100% Loureiro
Handmatige oogst, pneumatische persing van hele druiven. Koud decanteren van de most gedurende 48 uur. Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 10/15ºC gedurende 12 tot 15 dagen. Rijping in contact met droesem gedurende ongeveer 7 maanden in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur.
Bewaren en serveren
Serveren 10°C
Alcoholgehalte
11%vol
Critics & Awards
91/100 - Wine Enthusiast Tasted: Dec 2022
The signature wine from the Ameal estate, this features the Lima Valley's Loureiro. The wine has softness as well as well-textured acidity and minerality. Citrus gives a tangy character, fresh and full of fruit. Drink the wine now. Roger Voss
92/100 - Revista Adega Tasted: Oct 2023
Branco elaborado exclusivament e a partir de uvas Loureiro cultivadas em Ponte de Lima, no Minho, sem passagem por madeira, mas mantido durante 7 meses em contato com as borras finas em tanques de aço inoxidável, antes de ser engarrafado. Chama atenção pela acidez vibrante e pela textura tensa, que envolvem todas suas frutas brancas e cítricas frescas, seguidas de notas florais e de ervas, conferindo fluidez ao vinho e verticalidade ao conjunto. Austero e sem nenhuma concessão ao dulçor, tem final persistente, com toques salinos, de limão tahiti e de umami. Entre as melhores versões de Ameal Loureiro provadas por ADEGA até o momento. Está ótimo agora e tem tudo para ficar ainda melhor nos próximos 10 anos.