Vinho Verde - Aveleda

Aveleda is een naam die al generaties lang bestaat. De eerste gebottelde wijn verkooprecords dateren reeds uit 1870. Manuel Pedro Guedes (1837-1899), bekend om zijn sterke ondernemingsgeest  wordt beschouwd als de grondlegger van het bedrijf. Zijn werk wierp vruchten af en de kwaliteit van de wijnen uit Aveleda begon bekend te worden, zoals blijkt uit de gouden medailles gewonnen in internationale wedstrijden zoals Berlijn (1888) en Parijs (1889).
 
Een beslissende rol in de ontwikkeling van het wijnbedrijf werd gespeeld door Manoel Pedro Guedes da Silva da Fonseca – burgemeester van Peñafiel. Het was een man met visie, die toen al besloot zich helemaal op de wijnbouw te richten. Hij herplantte de wijngaarden volledig en verving de pergola’s door stokken zoals in Frankrijk, dus lage stokken, op draden gespannen. Daarnaast bouwde hij een voor die tijd zeer moderne winery, met een capaciteit van 300 vaten.
 
Zijn baanbrekende werk werd in de 20e eeuw op voorbeeldige wijze voortgezet door zijn kinderen en kleinkinderen, en nu de achterkleinkinderen. Zijn twee zoons, Fernando en Manuel, zetten zijn werk als wijnproducenten voortvarend voort en ze wisten zelfs tijdens de Eerste Wereldoorlog op peil te houden. De kinderen van Fernando, drie zoons en vier dochters, besloten in 1946 om de Quinta om te zetten in een bedrijf met aandelen, en de aandelen werden gelijk verdeeld onder de broers en zussen. Op dat moment trad een flinke stijging op van de verkopen naar Brazilië en andere landen over de gehele wereld. Hierdoor was de familie in staat de Quinta en de wijnkelder verder uit te breiden, onder leiding van de broers Roberto en Fernando van Zeller Guedes.  
 
In de jaren negentig besloot Aveleda om ook rode wijnen te maken, buiten de appellation Vinho Verde, in de Douro. Om de wijnen verder te verbeteren werd Denis Dubourdieu ingeschakeld, de vermaarde oenoloog uit Bordeaux, die is gespecialiseerd in het maken van witte wijnen. De inspanningen hebben er toe geleid dat Aveleda wordt beschouwd als één van de drie leidende wijnbedrijven in Portugal, met een export naar 90 landen. 

Al deze maatregelen hebben er toe geleid dat hier een witte wijn wordt gemaakt van hoog niveau, die tot de beste van Portugal mag worden gerekend. 
 free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop