Bio
WAAROM BIOLOGISCH? Omdat ze natuurlijk zijn en van superieure kwaliteit in termen van veiligheid en voedingswaarde. Het milieu, het dierenwelzijn en de gezondheid van de mens in het algemeen wordt er beter van. Biologische producten worden geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën en synthetische pesticiden, meststoffen, antibiotica en hormonen, of genetisch gemodificeerde organismen.
Biologische producten kenmerken zich door de verbeterde natuurlijke smaak van voedingsmiddelen met een hoger gehalte aan antioxidanten, vitaminen en mineralen dan conventionele voedingsmiddelen.
Een biologische manier van wijnbouw, omvat goed opgeleide, bekwame en kwaliteitsbewuste wijnbouwers. Het belangrijkste zijn de natuurelementen en de bodem. Om mineralen uit de bodem te kunnen verwerken, heeft een wijnrank bacteriën nodig. Als er met chemische bestrijdingsmiddelen wordt gewerkt, dan kunnen deze mineralen niet meer worden opgenomen en zijn er minder of geen specifieke eigenschappen meer te bespeuren wat ten nadele is van de smaak uiteraard.
Biologische wijnbouw is gebaseerd op volgende elementen: Milieu en natuurvriendelijk verbouwen van gewassen met enkel biologische middelen, geen chemische of synthetische middelen (ggo's), geen kunstmest maar organisch mest en geen mechanisch onkruid verwijderen maar blijven omspitten en omploegen van de aarde zodat deze het meeste zuurstof krijgt. Hierdoor krijgen de wortels meer kracht en ruimte waardoor deze meer smaak kunnen doorsturen.
In ons gamma biologische, biodynamische en natuurwijnen