Deze LBV is robijnrood van kleur, met tonen van zwart fruit en kruiden in de neus. De smaak is fris, fruitig en kruidig, vol ronde rijpe tannines. De afdronk is lang en heerlijk fris. De Ports van het landgoed Quinta do Infantado zijn opvallend onderscheidend in hun "meio-seco" (medium-dry) stijl. Deze Late Bottle Vintage-wijn is afkomstig van druiven uit de Cima Corgo-subregio van de Douro-vallei. De bodem bestaat uit pure leisteen met wijnstokken geplant op 275 meter boven zeeniveau.
Late Bottled Vintage Port is een geweldige manier om tegen een spotprijs te genieten van een hoge kwaliteit port. Deze wijn wordt niet gefilterd voordat hij wordt gebotteld, wat betekent dat hij een beetje zal blijven evolueren in de fles, hoewel ze niet bedoeld zijn om neergelegd te worden bewaard zoals bij vintage portwijnen.
Food-Pairing
De veelzijdigheid kent geen grenzen. Deze LBV is overheerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Roquefort & Gorgonzola alsook Portugese kazen. Superieur bij kaastaart en hoofdgerechten met filet mignon (superieur stukje rundsvlees) of een kalfsvleesschotel met bearnaise saus
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Bij Quinta do Infantado worden de druiven nog met de voeten geplet en gefermenteerd in de traditionele lagares. De gisting duurde langer dan bij veel andere wijndomeinen, wat resulteert in drogere wijnen. 77% ABV wijnbrandewijn werd gebruikt om de gisting te stoppen. Nadien werd de LBV 45 maanden gerijpt op 100 jaar oude vaten van 250 hectoliter voordat ze ongefilterd worden gebotteld. Een blend van 30% Tinta Roriz (Tempranillo), 30% Touriga Franca, 30% Touriga Nacional en 10% andere inheemse druivensoorten.
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Rechtopstaand bij een constante temperatuur van 12 °C bewaren. Na opening maximaal 1 maand houdbaar.
Serveer bij 18 °C.
De LBV's kunnen onmiddellijk worden gedronken. Een LBV heeft slechts een kleine hoeveelheid sediment in de fles omdat ze al zijn gefilterd. Vintage port moet binnen 2 dagen worden gedronken, LBV daarentegen blijft een maand goed nadat de fles is geopend. Daarom heeft een LBV-fles vaak een korte kurken dop die na opening kan worden gesloten. Er zijn ook een aantal LBV portwijnen met een lange kurk. Deze kunnen voor langere tijd in een kelder of wijnopslagkast worden bewaard en kunnen iets meer bezinksel bevatten
Critics & Awards