Prachtige madeira blend. Halfzoete aanhef. Aroma's van vers zoet fruit en noten. Zeer lange afdronk. Speels, verleidelijk en onweerstaanbaar. Dit is een wijn veelvuldig gebruikt in gastronomische toprestaurants
Food-pairing
Heerlijk digestief of bij foie-gras en blauwe schimmelkazen
Druiven: Tinta Negra (2000), Verdelho, Malvasia (2003) & Tinta Negra van 60 jaar oud
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards